Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

Nästa hund

Mars 2019Posted by Monica Sun, March 03, 2019 12:14:17
Jag misstänker att det är fler hundägare än mig som brukar tänka att med nästa hund ska jag minsann:
Miljöträna mera, träna mera lydnad etc etc . Oftast är det ju något man tycker man missat med nuvarande och tidigare hundar som man vill reparera.

Mina med nästa hundtankar är att jag ska träna lek- och belöningsutveckling mycket mera och sedan så ska jag träna utställningshantering och ringträning ända från början.
Det är mina "med-nästa-hund-ska-jag-tankar".

Jag ska också gå valpkurser m m men det gör jag ändå så det är inget nytt.

Andra "med-nästa-hund-ska-jag tankar" är hur jag försökt välja ut vilka kombinationer som är intressanta för mig. Nästa hund ska åtminstone ha en förälder som har gjort MH eller BPH och som inte har problem med rädslor och avreaktioner. Jag vill även att den ska vara social och trygg. Helst leklust med.Men inte ha högsta aktivitetsnivån heller då det ofta är stressiga och hyperaktiva hundar.Såklart tittar jag också på exteriören men för mig är det inte särskilt intressant om de är champions eller inte. Hälsa i den bemärkelsen att jag kollar av HD-resultatet etc på avelsdata hos hund och släkten. Och även sådant som man vet förekommer i vissa linjer är en faktor. Sedan vet man ju aldrig allt. Jag tror också på låga inavelsgrader för att inte dubblera negativa egenskaper. Man inavlar ju för att dubblera något man tyckt var bra men då får man ju på köpet en dubblering av sådant som inte är bra heller och befäster även det.

Det är ju tankar som grundar sig från mina erfarenheter av mina tidigare hundar. Både bra och dåliga!
Spännande är det i alla fall.

Så varför gör jag det inte med mina nuvarande hundar då?
Lekutveckling och belöningsutveckling jobbar jag med hela tiden. Jag lägger in träningspass där vi bara leker och ibland leker jag först och låter det övergå till träning.

Utställningsträning tänker jag inte satsa mera på med någon av dem. Ville fyller ju 13 så han får vara promenad-pensionär. Isis och Alwex satsar jag på att träna agility med istället oavsett om vi kommer att tävla eller inte bara för att vi har så roligt med den träningen så det byter vi inte bort.


Men som sagt var med nästa hund......

Vad är dina med-nästa-hund-tankar?  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Sun, March 03, 2019 13:33:42

Det tycker jag låter jättespännande Kattis!
Får fundera på det till näst-nästa hund kanskesmiley

Posted by Kattis Sun, March 03, 2019 13:05:49

Vårdhund ska min nästa hund få bli.. tänkte jag lite entusiastiskt.