Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

Rallylydnadsuppvisning

April 2011Posted by Monica Sun, April 10, 2011 17:50:30
redan igär började förberedelserna för uppvisningen. Inte med något toktränande i sista minuten utan ett bad av den svarta gossen.
Blöt krulletott!

Han hade behövt klippas också men mina skär är ivägskickade på slipning. Efter bad så blir det påföljande föning och borstning:
Inte helt fel att få vara insvept i en handduk tills matte hunnit föna en lite varm i alla fall. Bäst hade varit att slippa bada och fönas!

Det var ganska ogjort arbete eftersom han krullar till sig så otroligt redan dagen efter och dessutom var vi på blötpromenad igår kväll. Men han var i alla fall ren!

Här är Ville startklar i bilen. Jag har inget lastgaller/bur i min bil, så när vi åker med den blir det framsätet som synes (skäms på mig).

Ville laddad och redo han visste redan innan vi for att det var arbete på gång.

Vi skulle alltså vara med på rallylydnadsuppvisning i samband med att en av veterinärklinikerna här hade öppet hus. Vi var 5 ekipage som en och en fick gå en ganska kort bana med bara 7 skyltar, och det var inomhus. Så vi fick publiken ganska tätt inpå oss men det var faktiskt inget problem, trots att Ville är lite ordningspolis och alltid har en väldig kontroll på omgivningen. Under tiden presenterade vår instruktör varje ekipage och berättade vad rallylydnad är för något och vad vi gjorde vid skyltarna.

Ville var helt inställd på att vi skulle arbeta så det gick lång över förväntan. Vi fick gå två svängar då det kom en del eftersläntrare för att titta och andra gången var han verkligen 100 % med mig, inget annat fanns! Sådan tillfällen får en att sväva när man tränar med sina hundar! Och nervös var jag men inte värre än vad jag är när jag ställer ut, jag trodde det skulle kännas mer att ha en massa människor som bara tittar på en. Men det var det inte! Jättekul att Ville gick så bra jag är nog tvungen att fortsätta med detta då det går så ruskigt bra med honom. Missförstå mig rätt, vi är långt ifrån tävlingsklara och bara nybörjare, men hans koncentration och vilja till att göra detta gör det så roligt!

Och precis som en bokstav A kan göra ens dag så gjorde min instruktör också min vecka tror jag då hon spontant kramade om mig sedan och sade att vi var så duktiga jag och Ville. Och att jag har så bra hand med hundar, det verkligen strålar om er som ekipage! Det kändes att det kom från hennes hjärta och värmde verkligen att få höra något sådant. För man har ju svårt att se sig själv och sin hund men det kändes att det flöt och att vi hade en sådan kontakt.

Sammantaget har det minst sagt varit en bra helg..........

Middag idag var ICAs goda hemlagade färdiga rätter för matte var nog mer slut än Ville efter uppvisningen! Och kokosparfaiten blev också uppäten.
  • Comments(9)//blogg.pudal.se/#post72