Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

Alwex BPH.

april 2017Posted by Monica Sun, April 09, 2017 20:35:12

Förra helgen gjorde Alwex BPH. Det var intressant och han är i stora drag som jag tyckt mig uppfatta.

Första momentet är ju främmande person. Han är inte den sortens hund som bombar främmande människor och det gjorde han inte nu heller. Men han är inte heller helt osocial utan hanteringen gick bra och han följde med på promenaderna från matte utan att blinka.Därefter var det dags för lek och visst han visade intresse när vi bjöd upp till lek men sedan när vi kastade dem tyckte han att vi kunde hämta dem själva. Det regnade dessutom goder bra och det gör ju inte heller så han är på topp.Även maten kunde vi behålla själva han gick och kollade vad det var sedan tyckte han det var mer intressant att lukta av planen.

Överraskningen var inte mycket till överraskning. Han lutade bakåt lite sedan gick han fram några steg och tittade på den. Därefter var den inte så spännande han hade saker att höra och en hel plan med hund dofter att lukta av. Han tog inte kontakt inom utsatt tid men det berodde inte på rädsla utan på ointresse. För honom var överraskningen inget att bry sig om. Han hade omedelbar kontroll.Och så skramlet samma där fast han lutade sig inte ens utan bara stod och tittade. Och sedan sade han jaha och tuffade på med att söka av planen återigen. Även här var det omedelbar kontroll.


Och så var det närmande person. Totalt ointressant ja han uppmärksammade den men tyckte inte det var något att hetsa upp sig över. När han släpptes lös gick han igen och undersökte planen.När matte ställt sig framför gubben och lockade på honom då kom han och tog kontakt.
Lite underdånig var han allt men han är inte rädd när han hälsar.

Och så var det underlaget. Första gången på underlagen tvekade han för han vill ha koll på vad han hår på det vet jag. Men det var bara att locka med honom så kom han och återgången var ingenting.

Och slutligen var det skott i rörelse och passivt. Han hoppade till av överraskning och kollade om åskådarna var de som sköt men var helt trygg och hade omedelbar kontroll så inga rädslor där heller.


Som avslutning fick han leka och då lekte han med liv och lust!

Sammantaget har jag en väldigt cool kille som inte är särskilt rädd av sig och utan kvarstående rädslor och totalt utan aggressioner.

Att han inte är särskilt rädd har jag märkt han har inte ens haft en spökålder och aldrig hoppat baklänges över saker som är farliga.

Han är mittemellan social och på BPH visade han ingen leklust eller matlust heller men jag vet ju att det finns betydligt mer i vardagen. Och det är ju det som är det viktiga!

Sedan har jag börjat träna belöningsutveckling med alla hundarna. Steg ett var att ha en leksak i snöre som jag ryckte undan så fort de försökte ta den. Och det gillade de allihopa bilderna talar för sig själv.

Ville har alltid älskat lek och vaktat sina leksaker. Så detta älskar han.

Medan Isis var det Freja som lärde att leka hon tog helt enkelt leksaker som hon viftade med framför Isis och sedan väntade hon tålmodigt på att hon skulle hugga tag.

Isis har haft svårare för att vilja leka med mig. Men det har kommit mer och mer.

Detta gick hon igång på bra och är smart efter ett tag högg hon snöret istället för saken. Hon var den av hundarna som gick igång mest på detta.

Och Alwex har jag lekt med sedan han var valp men han är ju inte så mycket för riktigt tuff dragkamp utan gillar mer att leka med leksaker i mattes knä.sötalwex så fort han fångat leksaken tar han kontakt med mig för att komma och leka med mig.

Men att jaga hoppande leksaker var kul!  • Comments(2)//blogg.pudal.se/#post352