Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

Idag har vi fått arbeta

Mars 2017Posted by Monica Sat, March 11, 2017 15:34:17

Ohyggligt tidigt ringde väckarklockan för att pallra sig upp och ut med spårgruppen.

alwex och Isis fick lite mer utmaning i spåren idag , spännande.

Isis fick gå ett trettonpinnars-spår med två andra hundar där man turas om att gå först i det här fallet 4 pinnar var. Ibbi jobbade jättebra och markerade alla av de 9 första pinnarna men efter det skulle vi växla så hon gick sist och då verkade hon tro att hon var klar. Men det var ju längre än hon är van vid så det var jättebra!

Ville fick som vanligt ett långt spår 16 pinnars-spår med en annan hund. Han spårade klockrent men var i den moden att han inte markerade apporterna även om han gick rakt över dem. Jag bromsade upp honom och väntade på att han skulle markera på något vis och då belönade jag. Sedan började han peta till dem
Han spårade fantastiskt bra som vanligt.Alwex fick ett 200 meters spår med 8 pinnar och en vinkel men idag var han mer disträ och spårade inte ordentligt. Så efter vinkeln släppte han spåret.
Vissa dagar är det bara så men oftast är han jätteduktig.

Och huvudsaken är att de har kul.

I veckan har det också varit agility både med Isis och Alwex.

Isis bara älskar det och jobbar så hon är helt slut. Husse fick lite tunnelträning och det behövs. Isis är verkligen lättstyrd med kroppen det syns väldigt väl. Men då blir det lätt fel också. Men både husse och Ibbi är jätteduktig särskilt husse som aldrig gått en hundkurs förr.

Alwex har också fått prova på agility och var knappast överförtjust men bättre än rallylydnad i alla fall. Det kanske kommer efter några gånger vi får se.

alwex värmer upp med att för-hoppa utan hinder.
Jag har beställt lite hinder och tunnel så vi kan träna hemma i lugn och ro också. Det är ju alltid på hemmaplan man är VM mästare.!


  • Comments(0)//blogg.pudal.se/#post349