Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

Träning, träning, träning i små steg.

Januari 2018Posted by Monica Mon, January 01, 2018 15:06:29

För att bli bättre på att fokusera på vad vi kan och att vi går framåt och vad jag vill ha så kommer jag att lägga upp vilket delmoment vi tränar på nu och när vi är klara med det.

Annars är det lätt att man bara fastnar i allt som man inte kan på nivå 20 eller inte har flyt på. I alla fall har jag tendenser till det .

Som sagt backar jag till basic och kör igenom hinderinlärning enligt M. Holegards enkla och bra exempel.

Här är vad vi ska jobba med nu:

Tre hinder på rad där jag ska kunna skicka hunden framåt från de tre olika hindrena mot en extern belöning. Hundens startposition är hela tiden framför första hindret.
Isis älskar att springa på extern belöning och Alwex med. Ger mer fart framåt och mer lust att göra övningen.

Nyårsaftonen var lugn, Alwex bara måste skälla på alla mer högljudda raketer medan resten av högen inte bryr sig ett skvatt. Inklusive nyaste unghunden.

Jag uppfattar det inte som att Alwex är rädd direkt; han tar godis, m m men han är ju en ljudlig hund som skäller på alla ljud utanför som sopbilar, tidningsbilen, skrikande gäss och annat som hörs. Vi har det ganska så lugnt här runtomkring så det är väl därför han uppfattar så väl när något nytt händer.

Jag hoppas ändå att man övergår till att fira nyår på andra sätt snart, typ ljusspel, lasrespel m m. Åtminstone kommunerna borde börja med att föregå med gott exempel och göra det istället för att ha fyrverkerier.

God fortsättningen på er alla .

  • Comments(2)//blogg.pudal.se/#post358