Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

2018

December 2017Posted by Monica Sun, December 31, 2017 14:04:20

Börjar med att önska alla ett Gott Nytt År som jag hoppas kommer att vara så bra som det kan för de flesta!

För att få något gjort vad gäller hunderiet så får jag vackert sätta mål och planera aktiviteter, annars blir det inte så mycket av med det.

Mitt överordnade mål är att komma till start i sk blåbärsklass på agility med Isis och Alwex. Och för att uppnå det så måste jag och de utveckla oss såklart. Jag genom kurser, böcker, youtube och träning såklart! Det kanske vi inte uppnår i år eftersom agility inte är hinder man har hemma utan man måste träna någonstans. Och de flesta banor är bokade under veckorna för kursverksamhet så det bir helger man har en chans att boka en tid. Så det är bara att träna på när det går, det tar bara lite mer tid. Förhoppningsvis kan jag träna för mer än en instruktör också, det är alltid nyttigt. Hemma kan jag träna med enklare hopphinder, tunnel och däck och det räcker ju fint med två hinder för att träna byten.

Jag ska också försöka få till att gå på någon föreläsning belönings- eller agilityinriktade för sådant som hoppteknik etc för att undvika skador.

När det då gäller hundarna planerar jag dessa aktiviteter för dem:

Ville som älskar sin spårning ska få fortsätta med det via spårgruppen. Liksom de andra. För övrigt får han vara pigg pensionär och småträna lite med de andra hundarna.


Isis. Utveckla så att hon kan ta alla hinder korrekt. Det är slalomet och vippen som behöver lite extra träning. Därefter blir det att jobba med byten och lära in dem ordentligt så vi får ordning på handlingen. Och givetvis ska vi kursa vidare under året. Med henne måste jag belöna mycket och ofta. Samt inte bryta när hon gör fel utan bara fortsätta och sedan göra om det. Efter att ha ställt för att hon ska klara det. Egen träning varannan helg eftersom varannan blir det spårning. Någon helgkurs med balansboll hade varit kul att prova med henne också.

Alwex. Mitt fokus med honom först får vara hinderinlärning. Slalomet, vippen och balansen måste i hamn, samt säcken. Där får jag träna intensivt på det och har också anmält till en grundkurs för hinderinlärning, ibland får man backa i träningen. När det gäller handlingen är det också att jobba med byten , han är så pass förig så jag tror inte det blir så mycket arbete med det. Det är matte som måste lyckas hålla ordning på sin kropp och placering i förhållande till hund och hinder. Även någon helgkurs med honom för kroppskontroll hade varit bra tror jag.

När det gäller bägge hundarna kommer jag att gå en kurs med dem och sedan träna ikapp oss innan vi fortsätter med nästa steg. Dels för att de inte ska tappa suget och för att hinna utvecklas i vår egna takt. Så jag växlar mellan att kursa med Isis och Alwex.

Annars lever vi som vanligt med skogsturer, havsturer och lite stadsturer mellan varven som omväxling för hundarna. Det är ändå vardagen som är livet med dem. Det tillhör också planen att jag ska träna något med dem dagligen, inte bara agility utan även appellydnadsmoment för sysselsättningen och fortsätta med lekträning. Jag hoppas att de håller sig pigga och krya även nästa år.

Ett Gott slut till er alla utan alltför mycket problem med raketer önskar jag er! Vi firar såklart hemma med god mat och dryck. Laxtoast till förrätt, oxfile med pommes, beasås, rödvinsås och baconinlindad sparris samt Gino som efterätt. Vitt vin och mousserande bubbel, eftersom det inte är någon stil på mig så blir det inte champagne det är inte gott alls.

  • Comments(1)//blogg.pudal.se/#post357
Next »