Drumty's

Drumty's

Dalmatiner och dvärgpudel.

En blogg främst om mina hundar Mer om dem finns på hemsidan.

Lämna gärna en kommentar och länk till din hemsida.

Om det är någon som har krångel med kommentarer eller vill kunna prenumerera på inlägg, skicka gärna en epost så får ni en inbjudan av mig så ni kan skapa en profil. Det fungerar bättre då!

HD A och ED 0 samt födelsedagspudel

april 2017Posted by Monica Tue, July 11, 2017 17:11:34

Har varit iväg och röntgat Alwex för säkerhets skull.

Eftersom ca 30 % av mellanpudlarna har HD så kändes det rätt. Rödtotten är förvisso dvärg men har mellanfader. P g a någon underlig anledning tog det 5 veckor att få svaret men det var ju goda nyheter oavsett: HD A och ED ua.
Patellastatusen är I/0 så han får användas i aveln enligt SPK:s rekommendationer . PRA- PRCD, d v s en ärftlig ögonsjukdom är han heriditärt fri från.
Och sedan har han gjort ett väldigt fint BPH totalt utan aggressioner och han visade mindre rädslor än en genomsnittspudel.
Det är ju ett bra avelsresultat i min värld.Utställd kommer han inte att bli mer än den inofficiella vi redan gjort, tid och ork (läs matten saknar motivation) för att hålla honom i utställningspäls finns inte.

Istället spårar vi och kursar. Just nu är det fortsättningskurs i agility för Hippie och honom.Hemma har jag påbörjat lydnadsmomentträningen efter ett längre uppehåll. I samband med det så leker vi såklart också. Det är roligare och roligare att leka tycker pudlarna medan Hippie är skendräktig och inte alls är så motiverad för att träna just nu . Har man en hoper med barn-förvisso osynliga men ändå- måste man ju ligga och ta hand om dem istället.
trampa runt till utgångsposition.

Ville har fyllt hela elva år nu i juni. Min stiliga svarta pudelpojke är en riktig veteran numera. Jag hoppas på många födelsedagar till.  • Comments(0)//blogg.pudal.se/#post355
Next »